2. MESTO EKIPE Z’DEŽELE V POKALU SLOVENIJE ZA ŽENSKE

Celjanke so osvojile drugo mesto v pokalnem tekmovanju v letošnji sezoni. Po visoki zmagi nad Žalcem v polfinalu, so morale v odločilni tekmi za prvaka priznati premoč močnemu Krimu z rezultatom 33:19.

Mesninke so v velikem finalu prikazale izjemno borbeno igro, proti edinemu slovenskemu predstvaniku ženskega rokometa v Evropi so se pogumno zoperstavile in mu v prvem polčasu uspešno parirale. Proti koncu polčasa so Krimovke sicer uspele dobiti prednost 5 zadetkov, toda Celjanke so na igrišču pustile prijeten vtis ter s tem pokazale, da ima celjska ekipa velik potencial.

V drugem polčasu je nato ekipa iz Ljubljane pokazala svojo kvaliteto in izkušnje – navsezadnje gre za ekipo, ki se je uvrstila med 8 najboljših ekip v Evropi. Tekma se je končala z rezultatom 33:19.

Najboljši strelki pri celjski ekipi sta bili Jasmina Pišek s 6 in Anika Strnad s 5 goli. Ena izmed boljših posameznic ekipe Z’dežele, pa tudi celotnega zaključnega turnirja, pa je bila celjska vratarka Andrea Perić. Perićeva je bila po koncu tekme s strani vseh trenerjev okronana za najboljšo vratarko zaključnega turnirja.

Trenerka Miša Marinček je bila po finalni tekmi zadovoljna s svojimi puncami: “V dosedanjem delu sezone smo prikazali odlične igre. Za razliko od predlani, ko nam jo je zagodla epidemija koronavirusa, smo se letos lahko dokazovali tudi na finalnem turnirju. Želeli smo si uvrstitve v finale in to nam je zasluženo uspelo. Proti ekipi, ki se je nedavno uvrstila med najboljših osem v Evropi in ima od nas najmanj 10-krat višji proračun, smo želeli prikazati častno in dostojanstveno igro. Mislim, da nam je zlasti v prvem polčasu to uspelo. Dekleta so se borila, za kar si zaslužijo čestitke. Tekma je bila gledljiva, dvorana pa lepo zapolnjena. Čestitke tudi organizatorjem za uspešno pripravljen turnir. Mi smo svoj cilj v pokalnem tekmovanju dosegli, sedaj pa se vračamo na nastope v končnici državnega prvenstva.”

Čestitke igralkam in strokovnemu vodstvu za izjemen uspeh v pokalnem tekmovanju!