ŽRK Z’DEŽELE JE V VELIKEM FINALU POKALA SLOVENIJE ZA ŽENSKE

Rokometašice Celja so se uspele uvrstiti v finale v pokalnem tekmovanju za ženske. Na polfinalni tekmi na zaključnem turnirju, ki se odvija v Ormožu, so bile boljše od sosedskega rivala iz Žalca z rezultatom 40:19.

Skozi celotno tekmo so bile Celjanke tiste, ki so nadzorovale potek srečanja in si že v začetnih minutah priigrale neulovljivo prednost. Na krilih razpoložene vratarke Andree Perić, ki je že v prvi polovici igre zbrala 16 obramb, pa so brez težav zadržale visoko prednost in tekmo mirno pripeljale do konca.

“Zelo sem vesela, da smo odigrale dobro tekmo in se uvrstile v finale Pokala Slovenije. Pred tekmo smo poudarjali, da nas ne čaka lahko delo, saj gre za tekmo na izpadanje. Zato je bil naš pristop proti Žalčankam na najvišji možni ravni. Že od začetka smo kazale pravi značaj in tako izkoristile polfinalno priložnost,” je po uvrstitvi v nedeljski finale dejala Perićeva.

Na petkovem žrebu polfinalnih parov za zaključni turnir v Pokalu Slovenije so imele Celjanke možnost dobiti sledeče nasprotnike: Krim Mercator, Ptuj ali Zelene Doline. Žreb je določil, da so se Mesninke pomerile proti ekipi Zelenih Dolin iz Žalca, drugi polfinalni obračun pa je potekal med Krimom in Ptujem.

Na polfinalnih srečanjih sta bili uspešni ekipi Celja in Krima, ki se bosta danes, 10. aprila, ob 17.30, pomerili v velikem finalu. Prenos tekme bo potekal na RTV2.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja