/
O klubu

Ženski rokometni klub
Z´dežele

Ženski rokometni klub Z´dežele letos praznuje 25 let. V sezoni 2004 / 2005 so se dekleta Z´dežele uvrstili v 1. A državno ligo za ženske, kjer se še danes uvrščamo med najboljših pet klubov v Sloveniji. Pod našim okriljem trenira in tekmuje 130 deklet, ki jih vodijo sedem strokovno podkovani trenerji in so razdeljene v šest tekmovalnih skupin ( Članice, Mladinke, Kadetinje, Starejše deklice, Mlajše deklice A, B in C ).

V sezoni 2019-20 je Žrk Z’dežele v vseh mlajših kategorijah naredil izjemen korak naprej, tako v pridobivanju novih mladih igralk v klub, tako v razvojno športnem delu, kot tudi v samem delu vrednot (spoštovanje, kolegialnost, timsko delo, odgovornost, poštenje ipd) .

 

V rezultatskem delu, smo se z vsemi selekcijami uvrstili med tri najboljše klube v državi in bi se v vsaki selekciji potegovali za naslov državnega prvaka. V seštevku skupnega točkovanja vseh mladinskih pogonov smo prišli ob zaključku prvenstva med prve tri klube v državi, kar je seveda cilj kluba, zgraditi najboljšo šolo mladinskega ženskega rokometa v Sloveniji, da bomo lahko v prihodnosti črpali kvalitetne igralke iz mladinskih pogonov našega kluba v člansko kategorijo.

Poleg klubskih uspehov si pod uspehe štejemo tudi to, da je zaradi strokovnega  in dobrega timskega dela, kar nekaj »otrok« našega kluba obleklo dres z državnim grbom, tako Članske reprezentance,  kot tudi reprezentance mlajših selekcij.

V tem trenutku imamo eno člansko reprezentantko in pa pet reprezentantk letnika 2002.

Ključna cilja našega kluba sta nadaljnji razvoj mladih rokometašic in dodatna popularizacija ženskega rokometa v vseh selekcijah kluba. Načrtujemo še več strokovno vodenih programov za delo z najboljšimi mladimi rokometašicami, želimo si dvig kakovostne ravni članske rokometne lige, ter se z našimi dekleti uvrščati v sam vrh državnega prvenstva in na mednarodna klubska tekmovanja.

V prihodnjih letih želimo povečati število mladih rokometašic, ki bi lahko postale pomembne igralke našega kluba.

Pri doseganju ciljev želimo, da bi se članska ekipa in vse selekcije v mlajših kategorijah, vsako leto uvrščali v sam vrh državnega in pokalnega prvenstva.

V veliko čast si štejemo, da je predsednik našega kluba g. Izidor Krivec in, da je generalni sponzor našega kluba podjetje Celjske mesnine, brez katerih si ne moremo predstavljati delovanje kluba. HVALA!!!!