Z zmago proti Izoli na vrh lestvice

Izbranke Miše Marinček so se v zaostali tekmi 12. kroga 1. ženske rokometne lige v domačem Golovcu pomerile proti ekipi iz Izole.

V prvem polčasu je gostujoča ekipa še uspevala držati korak s Celjankami, nato pa so Mesninke v nadaljevanju tekme stopnjevale ritem in uspele napraviti neulovljivo prednost. Na koncu so ekipo iz Izole premagale z rezultatom 29:14.

Strelsko je bila najbolj razpoložena Iza Bon Brzin, ki je dosegla 8 zadetkov. na drugem mestu sta ji sledeli Anika Strnad in kapetanka Jasmina Pišek s petimi zadetki.

“Prvi polčas nam ni stekel po načrtih, a pomembno je, da smo tekmo pripeljale do konca. Vesela sem, da nadaljujemo z zmagami. Popolnoma smo osredotočene na prihodnjo tekmo, ki bo najpomembnejša v tej sezoni,” je po tekmi povedala najboljša strelka srečanja.

Trenutno se ekipa Z’dežele s 23 točkami nahaja na 1. mestu lestvice državnega prvenstva. Zmaga proti Izoli pa je odlična popotnica in potrditev forme pred nadaljevanjem prvenstva, ko se bodo na naslednji tekmi Celjanke pomerile proti neposrednemu konkurentu za najvišja mesta. V soboto jih čaka zahtevno in pomembno gostovanje proti ekipi iz Ajdovščine.