Celjanke proti Litiji do 10 zmage v prvenstvu

Sobotni večerni termin je v dvorani Golovec postregel še z enim uspehom celjskih rokometašic. Na srečanju proti ekipi iz Litije, ki so jo premagale z rezultatom 25:14, so dosegle že deseto zmago v letošnji sezoni.

Tudi tokrat Mesninke svojemu nasprotniku niso dovolile, da bi lahko resno razmišljal o uspehu, že takoj na začetku tekme so povedle s štirimi zadetki prednosti. Po prvi polovici igre so ekipo iz Litije vodile z rezultatom 13:9. Tudi v drugem polčasu so prikazale dobro in gledljivo predstavo in na koncu tekmo dobile z 11 goli prednosti.

Najboljša strelka Celjank je bila Anika Strnad, ki je dosegla 7 zadetkov, ponovno pa je bila razigrana letos najboljša vratarka lige Andrea Perić: “Čestitke Litiji za izjemno borbeno tekmo. Čeprav smo imele veliko zgrešenih priložnosti, smo se zbrale in v drugem polčasu odigrale dobro v obrambi ter tekmo pripeljale do konca tako, kot smo si želele,” je povedala izkušena vratarka Celja.

Uspeh proti Litiji je celjski ekipi prinesel že deseto zmago v letošnji sezoni, kar ob enem neodločenem rezultatu in porazu na lestvico trenutno prinaša 21 točk. Celjanke z eno tekmo manj od prvouvrščene ekipe iz Ajdovščine tako zaostajajo le za eno točko. Naslednji preizkus pa jih čaka proti ekipi iz Velenja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja