Izenačen derbi pripadel Ajdovščini

Na sobotnem derbiju za 1. mesto na lestvici državnega prvenstva so morale Celjanke priznati premoč Ajdovščini, ki je bila na izenačeni tekmi na koncu boljša z rezultatom 26:22.

Na začetku tekme so varovanke Miše Marinček dopustile, da so se gostiteljice razigrale in povedle z rezultatom 6:1, toda so se v nadaljevanju zbrale in s hitrimi protinapadi znižale zaostanek ter ujele priključek. Nato sta bili ekipi precej izenačeni, Ajdovke pa so skozi celotni prvi polčas držale vodstvo in na odmor odšle s prednostjo treh zadetkov.

Druga polovica igre je bila zelo podobna prvi, Ajdovke so bile skozi celotni polčas v minimalni prednosti, 5 minut pred koncem srečanja pa so Celjanke z borbeno in prepričljivo igro prišle do izenačenja na 20:20. V zaključku tekme jim je nato zmanjkalo nekaj moči in koncentracije, kar so domačinke izkoristile in dosegle nekaj pomembnih zadetkov. Mesninkam na koncu ni uspelo, da bi se ponovno vrnile v igro.

Strelsko najbolj uspešna pri ekipi Z’dežele je bila Anika Strnad, ki je dosegla 8 zadetkov. Po tekmi je povedala: “Tekma se začne in konča v obrambi. Ajdovkam smo dopustile preveč zadetkov. Celotno srečanje smo zaostajale, zaostanka nismo uspele izničiti. Ta tekma je preteklost, čakajo nas novi boji.”

Nova preizkušnja za Celjanke sledi že v sredo, ko se bodo v okviru pokalnega tekmovanja v četrtfinalu pomerile proti ekipi iz Izole. Tekma bo odigrana v Celju, v dvorani Golovec.