V sredo začetek pokalnega tekmovanja

To sredo, 29. 9., se bodo celjske rokometašice v pokalnem tekmovanju v Hali Tivoli pomerile proti RK Olimpija. Tekma, ki se bo začela ob 19.15, bo že tretje gostovanje ekipe Z’dežele v letošnji sezoni. Prejšnji dve sta bili več kot uspešni, na prvi v Litiji so domačo ekipo premagale s prednostjo petnajstih zadetkov, na drugi na obali pa so ekipo iz Izole premagale za 14 golov.

Celjanke so na začetku letošnje sezone dokazale, da bodo v državnem prvenstvu konkurirale za najvišja mesta, v pokalnem tekmovanju ne bo nič drugače. Žreb 1/8 finala, ki je bil opravljen prejšnji teden, je celjski ekipi namenil Olimpijo, ki bo tako prva ovira do končnega cilja.

“Pokalno tekmovanje se vrača na rokometni koledar po letu premora. Na ekipo Olimpije se bomo maksimalno pripravili, kot na vse dosedanje nasprotnike v državnem prvenstvu. Vsekakor pa želimo nadaljevati z dobrimi predstavami in dvigniti celotno ekipo na še višjo raven,” je pred prvo pokalno tekmo povedal pomočnik trenerke Saša Čajavec.

Napornega tedna pa s to tekmo ne bo konec, že v soboto Mesninke čaka nova težka preizkušnja. V dvorano Golovec prihaja RK Krim Mercator. Tekma se bo začela ob 18. uri.