V Novem mestu do novih dveh točk

Celjanke so svojo pot v državnem prvenstvu nadaljevale v Novem mestu, kjer so se pomerile proti neposrednemu konkurentu za najvišja mesta v ligi – proti Krki. Prvo tekmo v dvorani Golovec v Celju so Celjanke dobile, nič drugače pa ni bilo tokrat, saj so bile tudi na drugi tekmi prepričljivo boljše od Dolenjk. Srečanje so dobile z rezultatom 15:22.

Že od samega začetka so bile Mesninke boljše in pokazale letošnjo izvrstno formo. Z delnim izzidom 8:0 v sredini prvega polčasa in z odlično ter čvrsto obrambo so si v drugo polovico tekme prinesle 6 zadetkov predosti. Pomembno je omeniti, da so nasprotni ekipi v prvem polčasu dovolile doseči le 5 zadetkov, za kar je poleg odlične obrambe najbolj zaslužna vratarka Andreja Perić, ki še naprej kaže vrhunske predstave.

Tudi v drugem polčasu Celjanke niso popuščale in na koncu tekme prednost s prvega polčasa povečale na 7 golov. Za celjsko ekipo sta bili strelsko najbolj razpoloženi Sanja Vrček in Jasmina Pišek s petimi zadetki. “V Novo mesto smo se odpravile z enim ciljem, da domov prinesemo dve točki. Pravi pristop smo pokazale od prve minute. V obrambi smo imele pomoč naše izjemne vratarke. Rezultat je pokazatelj dobrih treningov pod vodstvom Miše Marinček. Čestitke celotni ekipi,” je po tekmi povedala kapetanka Jasmina Pišek.

To je bila že deveta zmaga Celjank v letošnji sezoni in s tem so se zavihtele na 2. mesto na lestvici državnega prvenstva. Naslednja tekmo bo celjska ekipa odigrala v domači dvorani, ko se bo 12. februarja pomerila proti ekipi iz Ptuja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja