V Golovec prihaja sosedski rival

V soboto, 13. 11., bo dvorana Golovec gostila rokometni sosedski derbi med celjsko ekipo ŽRK Z’dežele in RK Zelene Doline Žalec. Tekma se bo začela ob 18. uri, vendar bo zaradi novih ukrepov za zajezitev Covid-19 zaprta za javnost. 9. krog 1. ženske rokometne lige bo možno spremljati na spletnem prenosu na uradnem Facebook profilu ŽRK Z’dežele.

Celjanke bodo na tej tekmi iskale že peto zaporedno zmago. Na prejšnji tekmi so zanesljivo premagale ekipo iz Velenja in s to zmago še podaljšale niz neporaženosti na gostujočih tekmah v letošnji sezoni. Tokrat jih čaka zanimivo srečanje s sosedskim rivalom iz Žalca, ki ljubitelje ženskega rokometa nikoli ne razočara. Tekma bo imela še poseben pomen za letošnjo celjsko okrepitev Aniko Strnad, ki je poleti v celjski klub prispela ravno od jutrijšnjega nasprotnika. Ekipa iz Žalca trenutno zaseda 7. mesto, celjanke pa zaradi odličnih predstav v letošnji sezoni zasedajo odlično 2. mesto na lestvici.

Trenerka celjske ekipe Miša Marinček ve, za kako pomembno srečanje gre, ko sledi tovrstni derbi: “Jutri nam v goste prihaja ekipa iz Žalca. Resno in maksimalno tečejo priprave na tekmo, saj gre navsezadnje za sosedski dvoboj. Naša želja je, da zmaga ostane doma.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja