Uspešen začetek nadaljevanja sezone, zmaga proti ekipi Zagorja

Včeraj so rokometašice Celja odigrale prvo prvenstveno tekmo v letu 2022. Zaradi prevelikega števila okužb s Covid-19 so bile za celjsko ekipo v novem letu odpovedane že 3 tekme. Kljub daljšemu premoru od tekmovanja pa so Celjanke nadaljevanje sezone odprle tako kot pred premorom – z zmago.

Ekipo iz Zagorja so prepričljivo premagale z rezultatom 36:14 in na lestvico državnega prvenstva vpisale že osmo zmago na desetih tekmah. Že od samega začetka je bilo jasno, da je celjska ekipa premočan nasprotrnik – gostujoča ekipa je prvi gol uspela doseči šele v 15. minuti. Po prvi polovici igre so imele Mesninke že 12 zadetkov prednosti. Tudi v drugem polčasu smo lahko spremljali enak potek tekme in končna prednost celjskih rokometašic je narasla na 22 golov prednosti.

V domači zasedbi je bila strelsko najbolj razpoložena Iza Bon-Brzin, ki je mrežo zatresla devetkrat. Takoj za njo ji je z dvema zadetkoma manj sledila kapetanka Jasmina Pišek, ki še naprej kaže odlične predstave v letošnji sezoni.

“Po daljšem premoru smo v domači dvorani odigrale tekmo z Zagorjem. Prikazale smo nekaj dobrih kombinacij, v obrambi smo bile strpne. Mislim, da je bilo iz naše igre razvidno, da smo med dvomesečnim premorom dobro trenirale in da smo željne novih zmag v drugem delu tekmovanja,” je po koncu tekme povedala 25-letna kapetanka ekipe Z’dežele.

Mesninke trenutno s 17 točkami zasedajo 3. mesto na lestvici državnega prvenstva, a imajo od prvouvrščene ekipe iz Ajdovščine kar 3 tekme manj. Naslednji preizkus Celjanke čaka 5. februarja, ko se bodo pomerile proti Krki iz Novega mesta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja