Prvi del tekmovanja končan z zmago in 2. mestom na lestvici

Rokometašice Celja so na včerajšnji tekmi v sosedskem derbiju proti ekipi Zelenih Dolin iz Žalca prikazale še eno odlično predstavo v letošnji sezoni. Sosedskega rivala so premagale z rezultatom 35:21.

Že takoj na začetku tekme so Celjanke z delnim izidom 4:0 pokazale, da so boljši nasprotnik. Z organizirano in trdo obrambo ekipi iz Žalca niso dovolile veliko zaključkov v napadu, hkrati pa so si pripravljale veliko priložnosti iz protinapadov, ki so jih večinoma izkoriščale. Po prvi polovici igre so imele kar 14 zadetkov prednosti.

V drugem polčasu so Mesninke nadaljevale z zbrano igro iz prvega in tekmo le še varno pripeljale do konca. Uspelo jim je zadeti kar 35 golov. Za visok rezultat sta bili najbolj zaslužni Katarina Regner in kapetanka Jasmina Pišek. Obe sta uspeli zadeti po 6 golov.

Odlično razigrana je bila tudi vratarka celjske ekipe Andreja Perić, ki je zbrala kopico pomembnih obramb na začetku tekme in v tem slogu nadaljevala do samega konca. “Zelo sem vesela, da smo zmagale, saj smo vedele, da ne bo lahko. Gre za sosedski derbi, zato smo že od samega začetka igrale borbeno. V drugem polčasu smo se nekoliko sprostile, vseeno pa na koncu zaključile tako, kot smo si želele,” je po tekmi povedala izkušena celjska vratarka.

To je bila že peta zaporedna zmaga ekipe Z’dežele, kar jo trenutno s 15 točkami uvršča na odlično 2. mesto na lestvici 1. ženske rokometne lige. Z včerajšnjo zmago so Celjanke sklenile prvi del tekmovanja (7 zmag, 1 neodločen rezultat in 1 poraz), naslednji teden pa jih čaka že prvi obračun v drugem delu, v dvorani Golovec, proti Litiji. Nato za celjsko ekipo sledi daljši odmor, kjer se bodo Celjanke lahko spočile in pripravljale na nadaljevanje sezone, ki bo potekalo v začetku naslednjega koledarskega leta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja