Prva zmaga v končnici prvenstva. Padla je ekipa Mlinotesta iz Ajdovščine

Prva tekma v finalni končnici državnega prvenstva se je za Celjanke končala odlično. V derbiju so v Dvorani Golovec uspele premagati drugouvrščeno ekipo rednega dela Ajdovščino z rezultatom 27:25.

Tekma je bila izjemno izenačena, obe ekipi sta si bili skozi celotno srečanje blizu, a v zadnjih in ključnih minutah tekme so varovanke Miše Marinček pokazale pravi karakter in borbenost ter povedla s tremi zadetki prednosti. To je bilo na koncu dovolj, da so tekmo pripeljale do konca in se veselile prve pomembne zmage v končnici ter boju za najvišja mesta v državnem prvenstvu.

Pri ekipi Z’dežele sta bili strelsko najbolj uspešni Lea Kranjc in Katja Čerenjak, obe sta mrežo uspeli zatresti po petkrat. Katja Čerenjak je bila po tekmi izjemno vesela prve zmage v končnici:

“S prikazanim smo lahko zelo zadovoljni. Vidi se trdo in kakovostno delo skozi celotno sezono. Čestitam soigralkam za borbeno igro in zmago proti Mlinotestu Ajdovščini,” je povedala ena izmed izkušenejših igralk v celjski zasedbi.

Celjanke so se s to zmago zavihtele na drugo mesto na lestvici in prehitele Ajdovke za eno točko. Naslednjo tekmo pa bodo odigrale proti Krimu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja