Pomembna zmaga na derbiju proti Krki

Rokometašice Celja so na tretji domači tekmi v dvorani Golovec dosegle novo zmago v državnem prvenstvu. Tokrat so bile boljše od Krke iz Novega mesta, ki je neposredni konkurent za najvišja mesta v ligi. Na koncu so dolenjsko ekipo premagale z rezultatom 26:24 in v žep pospravile novi 2 točki, skupno jih imajo sedaj 9, kar jih uvršča na tretje mesto na lestvici.

Že v prvem polčasu so bile Celjanke boljši nasprotnik, na odmor so odšle s prednostjo treh zadetkov. V drugem polčasu je gostujoča ekipa uspela uprizoriti priključek, toda v zadnjih petih minutah igre so Mesninke zaigrale dovolj zbrano in odločno ter na koncu slavile z dvema zadetkoma prednosti.

Najboljša strelka za celjske rokometašice je bila Anika Strnad, ki je uspela mrežo gostujoče ekipe zatresti kar osemkrat – od tega je bila petkrat uspešna iz sedmih metrov. Druga najboljša strelka je bila Katarina Regner s šestimi zadetki.

Izvrstno formo v letošnji sezoni bodo Celjanke v državnem prvenstvu nadaljevale 30. oktobra, ko se bodo v gosteh pomerile proti Ptuju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja