Iz Izole s polnim izkupičkom

Celjske rokometašice so včeraj potovale na obalo, kjer so se v Izoli pomerile proti domači ekipi ŽRK Trgo ABC Izola. Drugo gostovanje v sezoni za ekipo Z’dežele se je končalo s prepričljivo zmago Celjank, tekma se je končala z rezultatom 18:32.

Slika: Din Cikotić

Dobra forma Mesnink se nadaljuje, včeraj so to potrdile z odlično predstavo v Izoli. V prvih minutah tekme je domača ekipa še uspela slediti Štajerkam, ki pa so nato, predvsem v drugem polčasu, pokazale željeno igro v letošnji sezoni in ustvarile neulovljivo prednost, ki je na koncu znašala 14 zadetkov. Prvi polčas se je zaključil z rezultatom 11:15, v drugem polčasu pa so Celjanke z dobro in čvrsto obrambo domačinkam dovolile doseči le 7 zadetkov.

Slika: Din Cikotić

“Na začetku smo bile v rahlem krču, nato pa je vse steklo in tekmo smo pripeljale do konca, domov pa odnesle dve točki,” je potek tekme opisala Maja Kovačič, strelka treh zadetkov na včerajšnji tekmi.

Najboljša strelka na tekmi z devetimi zadetki je bila Anika Strnad, ki se z dobro formo na začetku letošnje sezone več kot odlično počuti v ekipi Z’dežele. Druga najboljša celjska strelka je bila Iza Bon Brzin s petimi goli.

Časa za počitek ne bo veliko, saj Celjanke že v sredo, 29. 9., čaka novo gostovanje. Tokrat se bodo v Hali Tivoli v pokalnem tekmovanju ob 19:15 pomerile proti RK Olimpija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja